Aktiviteter og opplevelser i Økoparken

Tingvoll Økopark er et spennende og særegent nasjonalt kunnskap- og opplevelsessenter som stimulerer til ei bærekraftig samfunnsutvikling. Parken tilbyr kunnskap og opplevelser i bærekraft, dyrevelferd, økologisk landbruk, mat, helse, hagebruk, sol- og bioenergi og villmarksliv.

Reisen i jorda

Tingvoll Økopark ligger i økokommunen Tingvoll på Nordmøre. Gardens gamle storlåve på 1800 m² er totalt ombygd for å romme et helt unikt læringssenter om meitemarken og den utrolig viktige jobben den gjør. Her finner du hovedattraksjonen «Reisen i jorda», hvor du i fem etasjer kan gå dypere og dypere ned i jorda og det livet som finnes der. På denne måten lærer barn og voksne hvor maten kommer fra og hvordan vi alle kan bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling.

 


Nå på seinhøsten og vinteren bor det ikke så mange dyr hos oss, og mer ruskete vær demper mulighetene for uteopplevleser.

Likevel; når vi har åpent er Reisen i jorda, kaféen og storlåven deilige og lærerike arenaer for store og små å bruke noen timer.

Hele dagen kan du:

  • Kose med dyra
  • Leke i klatreløypa
  • Studere livet i jorda og bli kjent i meitemarkens rike
  • Lære å lage energi i Sol- og bioenergisenteret
  • Plukke urter i Stjernehagen
  • Spise i økokaféen og handle i økobutikken

 

  • Enkelte dager kan du også få ri på hester

Vi forer dyra utover dagen, gi gjerne beskjed om hva du vil være med på når du kjøper billett.  Følg også med på vår Facebookside for spesielle arrangmenter.

 

Vi gleder oss til du kommer på besøk!

 

 

Velkommen til julemarked i ØkoparkenJulemarked: Pepperkaker og julestemning, gløgg og krydder. Velkommen til oss!
Økoparken har flere forskjellige hønseraserFin høne: Hønene trives i Økoparken.
Gutt kikker på meitemarkMeitemarkens rike: I Reisen i jorda lærer barna om den livsviktige meitemarken.

Økokafé og butikk

Økokafé

I den gamle møkkakjelleren har vi kafé og butikk. Her kan du slappe av med en deilig økologisk kaffe eller saft og handle artige, nyttige og gode økologiske produkter i økobutikken vår.

 

I kafeen serverer vi enkel mat og i helgene lager vi våre egne økologiske sveler. Vi har også økobrus fra Sylte og økois fra Diplomis. Noen ganger lager vi vår spesialkake med marengs og deilig krem og bær.

 

Kaféen er åpen på hverdager,  unntatt onsdag. Kom og få en deilig lunsj sammen med de ansatte i Norsøk, NIBIO og de andre bedriftene på Tingvoll gard! På hverdagene er åpningstida begrenset til lunsjtid, 11 – 13. I november og desember har vi åpent enkelte helger, se «åpningstider og priser».

 

Hjemmelaget is – vi lager mens du venter

– Og du trenger ikke vente særlig lenge, heller!

Ca en søndag i måneden i sommerhalvåret lager vi vår egen superspesialitet: Økologisk is – laget på øyeblikket med flytende nitrogen. Følg med her for neste dato (det blir til våren!)

Vi er de eneste i Norge som har nitrogenis (såpass) fast på menyen – så her har du mulighet for en sjeldent artig og uvanlig velsmakende isopplevelse.

 

Liten økobutikk

Vi har flere gode økologiske produkter i butikken vår. Kom innom og ta en titt! Vi har åpent hver dag i ukedagene (unntatt onsdag) kl 10- 13.

I november og desember har vi åpent enkelt helger, se  «åpningstider og priser».

Vi jobber med å få på plass så mange lokale varer vi bare klarer. Ikke alt er økologisk, men avstanden til produsenten veier opp for det:-).

 

Velkommen til kos og hygge i møkkakjelleren!

 

Økois: Noen søndager lager vi - som de eneste i Norge. - is med flytende nitrogen. Det er både gøy og godt!
Utekafé: Om sommeren er det fint å sitte ute - under tak!

Dyrene i Økoparken

Om sommeren bor det mange dyr her i Økoparken. På høsten og vinteren flytter de fleste til andre steder, men hønene, kaninene og geitene blir igjen hos oss, heldigvis. De vil gjerne hilse på gjestene våre!

 

 

I Økoparken kan barna være med i arbeidet på gårdenMate dyra: Alle dyra på gården trenger kos og mat hver dag - du kan få være med!